Terug

Volg Hart van Nederland

Geknetter in rechtszaal tijdens kort geding Samantha Steenwijk en Yvonne Coldeweijer

Entertainment

15 apr 2022, 13:54

Het knetterde vrijdag flink in de rechtszaak tussen roddelvlogger Yvonne Coldeweijer en zangeres Samantha Steenwijk. Coldeweijer beweerde in een van haar video's dat Steenwijk illegale afslankpillen heeft gebruikt om af te vallen, maar Steenwijk ontkent dat en eist een rectificatie. Ondertussen ging het in de rechtszaal hard tegen hard.

Zo noemde Steenwijk de uitspraken van Coldeweijer "een keiharde leugen". Ook zei de zangeres dat "als er straks iemand met een hersenbloeding op de intensive care ligt", dat dat niet "haar verantwoordelijkheid is", maar die van Coldeweijer. "Ik vond het bizar dat ze zei dat als er iemand op de ic belandt, dat dan door mij komt. Dat vind ik nogal heftig om de boel zo te verdraaien", zegt Coldeweijer daarover.

Mediacircus

Steenwijk is tevreden met hoe het kort geding is verlopen. "We hebben alles kunnen zeggen. Dus ik hoop dat de rechter het goede beslist", zei de zangeres na afloop tegen de aanwezige pers. Over dat zij deze ochtend überhaupt in de rechtbank stond, is de zangeres minder te spreken. "Dit is niet waar ik voor gemaakt ben in het leven. Ik wil gewoon mensen entertainen en blij maken, niet deze ellende aan mijn broek."

Op een "mediacircus" was ze al helemaal niet uit, zegt ze. "Ik ben niet degene geweest die dit in de pers heeft geroepen, dat heeft de tegenpartij gedaan. Die wilde er een mediacircus van maken, ik niet. Absoluut niet", aldus Steenwijk.

Rectificatie

Met het kort geding eist Steenwijk een rectificatie van een bericht dat Coldeweijer half maart via haar juice-kanaal Life of Yvonne naar buiten bracht. Mocht de rechter daartoe besluiten, dan zal Coldeweijer daar weinig waarde aan hechten. "De eis is dat ik een rectificatie plaats zoals zij hem willen zien. Iedereen weet nu dat als ik dat doe, dat ik het toch niet meen", zegt de roddelkoningin tegen het ANP.

De fans van Coldeweijer kunnen binnenkort een video over de rechtszaak verwachten. "Ik heb het proberen op te lossen. Dat heb ik stilletjes gedaan, maar als iemand mij uit wil dagen, dan ben ik niet voor niets een juicechannel. Dan trek ik ook alles uit de kast. Want mijn volgers willen natuurlijk ook dat ik win en die willen graag een update van hoe het is gegaan. Dat ga ik natuurlijk wel vertellen."

De rechter doet op 29 april uitspraak.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Shownieuws.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.