Terug

Volg Hart van Nederland

Game of Thrones-fans opgelet: er komt een nieuwe spin-off van de serie

Entertainment

13 apr 2023, 06:46

De populaire fantasyserie Game of Thrones krijgt een tweede spin-off. Het is weer een prequel, dit maal met als voorlopige titel A Knight of the Seven Kingdoms. Dat heeft Warner Bros. Discovery bekendgemaakt op een grote perspresentatie.

De serie is gebaseerd op een reeks boeken die schrijver George R.R. Martin schreef als spin-off voor zijn eigen serie A Song Of Ice And Fire, waar Game of Thrones op is gebaseerd. De spin-offreeks gaat over een ridder en zijn schildknaap.

Eerder maakte Warner al de spin-off House of the Dragon. Warner kondigde woensdag meerdere nieuwe series aan, zoals een spin-off van The Big Bang Theory en een nieuwe verfilming van alle boeken over Harry Potter. Al deze series zullen te zien zijn op MAX, de nieuwe streamingdienst van Warner die HBO Max en Discovery+ samenvoegt.

Jaren geleden werd alweer het laatste seizoen van Game of Thrones uitgezonden. Op station Utrecht Centraal werd toen een heuse Game of Thrones Experience geopend waar je zélf op de troon kon plaatsnemen:

Het is bijna zover: laatste seizoen Game of Thrones vandaag te zien
1:47
Het is bijna zover: laatste seizoen Game of Thrones vandaag te zien

Ontzettend populair

Game of Thrones is een ontzettend populaire fantasy-televisieserie. De serie ging in april 2011 in première. De serie bouwde al snel een grote fanbase op en werd goed beoordeeld door critici. De fantasyreeks heeft in totaal 47 Emmy’s gewonnen.

Veel sterren die rollen vertolkten in de serie werden genomineerd voor prijzen of namen die mee naar huis. Een van hen was echter niet heel duidelijk te zien in de serie: de Rotterdamse stuntman Rob de Groot. Hij kreeg een grote Hollywoodprijs voor zijn stunts in het laatste seizoen van Game of Thrones, waar hij vol in de schmink ging als een soort zombie-soldaat. 

Zo zag dat eruit:

Rotterdamse stuntman wint Hollywood-prijs met werk voor Avengers en Game of Thrones
1:32
Rotterdamse stuntman wint Hollywood-prijs met werk voor Avengers en Game of Thrones

MAX, de nieuwe streamingdienst van Warner Bros. Discovery, komt in 2024 naar Nederland. Het is nog niet duidelijk wanneer in 2024 MAX in Nederland beschikbaar zal zijn.

Warner Bros. Discovery maakte woensdag op een grote perspresentatie bekend op 23 mei van dit jaar in de VS van start te gaan met MAX. Op de streamingdienst zullen niet alleen alle series van HBO en HBO Max te zien zijn, maar ook alle films van Warner Bros én veel content van Discovery Channel en Food Network. Tot de films van Warner Bros. behoren onder meer de producties van actiestudio DC Comics en de films van Harry Potter.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.