Terug

Volg Hart van Nederland

FLEMMING is de eerste Nederlandse artiest met diamanten plaat: 'Realiseer het me nog niet echt'

Entertainment

19 feb 2024, 21:18

FLEMMING heeft maandag een bijzondere prestatie bereikt. Als eerste Nederlandse artiest ontving de 27-jarige zanger een diamanten plaat. Hij reageerde verrast en enthousiast. "Heel vet. Ik had dit totaal niet zien aankomen."

De diamanten status bestaat pas sinds 1 januari dit jaar en wordt toegekend aan albums met 200 miljoen streams en singles met 50 miljoen streams. FLEMMING behaalde die mijlpaal met zijn gelijknamige album uit 2022. Daar staan nummers op als Amsterdam, Automatisch en Paracetamollen.

De bijbehorende award kreeg hij uitgereikt in Beeld & Geluid in Hilversum, waar hij met een smoes naartoe was gelokt. "Ik dacht dat er een Queen-expositie was waarvan ik de primeur zou krijgen. Maar toen stonden daar ineens heel veel mensen. Heel erg leuk."

Het besef dat zijn album al zo vaak is beluisterd, moet nog een beetje indalen. "Ik realiseer het me nog niet echt, maar ze zeiden het heel mooi. Het betekent dat bijna iedereen in Nederland tien keer naar de liedjes heeft geluisterd."

Met 200 miljoen streams voor FLEMMING komt er voor de zanger weer een droom uit. "Ik moet weer wat nieuwe dromen verzinnen, want alles wat ik bedenk blijft maar uitkomen", zegt hij lachend. Maar het krijgen van nog meer diamanten platen staat zeker op het lijstje. "Eigenlijk is mijn droom heel simpel: ik wil gewoon wat ik nu doe nog 30 jaar blijven doen en heel veel albums maken."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.