Terug

Volg Hart van Nederland

Filemon gaat gesprek aan met complotdenkers, kijkers onder indruk: 'Echt een gave'

Filemon gaat gesprek aan met complotdenkers, kijkers onder indruk: 'Echt een gave'

Entertainment

26 apr 2022, 12:04

Kijkers van het programma Filemon en de Complotten waren maandagavond op Twitter vol lof over de manier waarop presentator Filemon Wesselink het gesprek aangaat met complotdenkers. "Zo rustig en respectvol blijven bij soms regelrechte bullshit, waar ik persoonlijk witheet van word", schrijft Rinke enthousiast.

In Filemon en de Complotten van BNNVARA worden mensen geportretteerd die fervent voorvechter zijn van het gedachtegoed dat nationale en internationale overheden er een dubbele agenda op nahouden. Die theorieën zijn van alle tijden, maar met name tijdens de coronacrisis waren die niet meer weg te denken uit de media.

Vraagtekens bij oorlog

Wesselink gaat in de aflevering van maandagavond met drie van die complotdenkers het gesprek aan. Stuk voor stuk zetten zij vraagtekens bij de door Poetin gestarte oorlog in Oekraïne en - nog altijd - vrezen zij dat de coronamaatregelen vroeg of laat weer terug zullen komen. Wesselink blijft volgens de kijkers rustig, zonder oordeel. "Een klein applausje voor Filemon, die de ongemakkelijke gesprekken toch diepgang weet te geven", twittert Frank.

De presentator geeft de complotdenkers, allemaal met hun eigen ideeën en theorieën, de ruimte om hun verhaal te doen. Ook stelt hij kritische vragen waar nodig. "Props voor Filemon hoe hij deze mensen weet te interviewen. Echt een gave", oordeelt Myranda.

Kritiek op hoofdrolspelers

De presentator kan rekenen op steun van veel mensen, maar de hoofdrolspelers in het programma kunnen dat niet. De 'wappies' moeten het veelal bekopen op Twitter. "Extreem wantrouwen, continu bang zijn belazerd te worden, overal iets achter zoeken, altijd denken dat je wordt benadeeld. Wat een leven heb je dan", schrijft Edwin.

Tot slot heeft ook Josan heeft geen enkel begrip voor het gedachtegoed waar de geportretteerden zich aan vasthouden. "Nazi bolwerk, WEF, Blackbox, Telegram, Great Reset. Alles komt voorbij. Na 10 minuten al compleet hersendood geslagen door dit programma. Wát een volk."

Beeld: ter illustratie, via ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.