Terug

Volg Hart van Nederland

Domper voor fans: concert Pearl Jam last minute afgelast

Domper voor fans: concert Pearl Jam last minute afgelast

Entertainment

24 juli 2022, 16:17

Een deceptie voor fans: het concert dat de Amerikaanse rockband Pearl Jam zondagavond zou geven in de Ziggo Dome in Amsterdam, is tóch afgelast. Zanger Eddie Vedder is "onder medische behandeling voor schade aan zijn keel als gevolg van de effecten van de openluchtshow in Parijs afgelopen zondag", aldus organisator MOJO.

Organisator MOJO stelde Pearl Jam-fans eerder nog enigszins gerust: het concert zou vooralsnog door. Helaas is de show van zondagavond alsnog afgelast. Maar: "Vooralsnog gaat het tweede concert, dat morgenavond gepland staat in Ziggo Dome, wel gewoon door", schrijft MOJO op zijn website.

Nieuwe datum concert Pearl Jam?

Pearl Jam zelf laat in een statement weten dat dit het slechtst denkbare scenario is voor de band. "We bieden onze oprechte excuses aan aan iedereen die zo hard heeft gewerkt deze show waar te maken en aan de fans naar wie we uitkeken om weer te zien."

Uit het statement van de band lijkt af te leiden dat de show niet op een later moment wordt ingehaald. "Gekochte tickets zullen worden vergoed door het verkooppunt."

'Gaat 1000 procent door'

Eerder nog liet support act Shame - die in het voorprogramma staat in de Amsterdamse concertzaal - in een post op Instagram weten dat de optredens doorgaan. "De shows van vanavond en morgen met Pearl Jam gaan 1000 procent door, sorry voor eventuele verwarring", meldt Shame.

De rockgroep moest afgelopen week concerten in Wenen en Praag afzeggen vanwege stemproblemen van frontman Eddie Vedder. Stof, hitte en rook van vuurtjes die vorige week tijdens een optreden op een Frans festival werden gestookt, waren op zijn stem geslagen.

In juni dit jaar werd een optreden van The Rolling Stones zeer last minute afgezegd. Zanger Mick Jagger bleek toen onverwachts besmet met corona. De eerste fans zaten al in de zaal toen dat werd bekendgemaakt.

Fans zwaar teleurgesteld na afblazen Rolling Stones-concert
1:29
Fans zwaar teleurgesteld na afblazen Rolling Stones-concert

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.