Terug

Volg Hart van Nederland

Fans Bassie & Adriaan in nostalgie ondergedompeld: liedje 'De Spaanse zon' in nieuw jasje gestoken

Fans Bassie & Adriaan in nostalgie ondergedompeld: liedje 'De Spaanse zon' in nieuw jasje gestoken

Entertainment

12 jan 2023, 16:09

Fans van Bassie & Adriaan kunnen in deze tijd weer even zwelgen in nostalgie. Het legendarische liedje 'De Spaanse zon' van het illustere duo is namelijk door zanger Mart Hoogkamer in een nieuw jasje gegoten. Fans van de clown en acrobaat reageren blij: "Drommels, drommels, drommels, wat een hit wordt dit", schrijft een enthousiasteling onder de muziekvideo.

De broers Bas en Aad van Toor, zoals Bassie & Adriaan eigenlijk heten, hadden de zanger bij wijze van uitzondering toestemming te geven om hun nummer, dat in 1978 uitkwam, een make-over te geven. Hoogkamer besloot om het lied tekstueel vrijwel één op één over te nemen en de naam 'In Spanje' mee te geven.

Waarschuwing

Aad is in ieder blij met het eindresultaat, al waarschuwt hij Hoogkamer wel: "Je begint gelijk: 'In Spanje, in Spanje, in Spanje'. Als je dat liedje op gaat nemen, dan gaat het in je hoofd zitten."

Overigens gaat het niet zo goed met Bas, zo zegt zijn broer. "Hij kan alleen nog zelfstandig zijn rechterhand bewegen om de tv te kunnen bedienen. Dan kijkt hij heel veel naar Bassie & Adriaan."

Bekijk de videoclip van In Spanje van Mart Hoogkamer hieronder:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.