Terug

Volg Hart van Nederland

Fanclub Johan Derksen stopte vlak voor 'kaarsenrel': 'Hij ging een andere kant op'

Fanclub Johan Derksen stopte vlak voor 'kaarsenrel': 'Hij ging een andere kant op'

Entertainment

29 apr 2022, 17:05

Alsof ze het aan voelden komen. Vorige week besloot de Johan Derksen Fanclub om zichzelf na 25 jaar op te heffen. Deze week verdween Vandaag Inside van de buis na een verhaal van Derksen dat hij tientallen jaren geleden een vrouw had gepenetreerd met een kaars. Er werd lacherig op gereageerd. Het verhaal werd in de afgelopen dagen afgezwakt.

"Vorige week hebben we besloten om na 25 jaar de stekker uit de fanclub te trekken", vertelt voormalig voorzitter Maarten Nijenhuis tegen Hart van Nederland. "In het begin waren we enthousiast van zijn stijl en manier van becommentariëren in de voetbalwereld. De laatste jaren merken we dat hij een hele andere kant op gaat. Alles in het nieuws wordt negatief door hem becommentarieert. We vonden daardoor dat we een einde moesten maken aan de fanclub-grap. Want zo is het ooit begonnen."

'Prettig om naar te luisteren'

Toch was Nijenhuis lange tijd gecharmeerd van 'De Snor'. "Hij was recht voor zijn raap en had een duidelijke mening over alles wat er gebeurd en met voetbal te maken had. Hij was prettig om naar te luisteren. Hij had verstand van het spelletje en bracht nieuwe inbreng naar voren. Dat vond ik erg boeiend."

Einde van programma

Een week na het opheffen van de fanclub komt Vandaag Inside dus tot een einde, na een rel rondom een verhaal van Derksen. Toeval dat dit kort na het opheffen gebeurd? "Eigenlijk is het altijd voor of na een ophef, want er is altijd ophef rond Derksen", vindt hij. Wel vindt Nijenhuis het bijzonder dat hij de boel heeft opgedoekt voordat de uitspraken van Derksen leidde tot de 'kaarsenincident'.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.