Terug

Volg Hart van Nederland

Facebook verandert definitief naam, zó gaat het heten

Facebook verandert definitief naam, zó gaat het heten

Entertainment

28 okt 2021, 21:20

Het moederbedrijf van Facebook verandert zijn naam in Meta. Tot nu heette het concern achter het sociale netwerk ook gewoon Facebook.

Volgens topman Mark Zuckerberg sluit de nieuwe naam beter aan op de toekomst die hij met het Amerikaanse concern voor ogen heeft. De socialemedia-app blijft wel gewoon Facebook heten.

Facebook verandert definitief naam, zó gaat het heten

Facebook verandert definitief naam, zó gaat het heten

Wat betekent de nieuwe naam van Facebook?

Meta verwijst naar de zogenoemde metaverse die het bedrijf wil bouwen. Die metaverse is een wereld in virtual reality waar sociale media, spellen en webwinkels samenkomen zodat gebruikers die wereld niet meer hoeven te verlaten. Het concern is ook eigenaar van Instagram, WhatsApp en Oculus. Zuckerberg heeft aangegeven dat de oude naam niet meer "alles wat we doen" omvat.

De topman onthulde de nieuwe naam op een evenement waarin hij ook meer vertelde over de plannen met virtual reality. Dan gaat het bijvoorbeeld om apps en spellen die naar virtualreality-systeem Oculus Quest 2 komen. Ook komt de onderneming met Horizon Home. Dat is een virtuele omgeving waarin gebruikers contact met elkaar kunnen hebben.

Afleiding van schandalen rond Facebook

Critici zien de naamsverandering bij Facebook ook als een poging van Zuckerberg om de aandacht af te leiden van de vele schandalen die spelen rond het bedrijf. Een klokkenluidster heeft namelijk een reeks interne documenten naar buiten gebracht waardoor Facebook de laatste tijd in het nieuws is omdat het bedrijf niets deed met verontrustende interne onderzoeksresultaten en te weinig deed tegen nepnieuws en complottheorieën.

Daar komt nog bij dat het bedrijf bij overheden en toezichthouders steeds vaker in het vizier is. Bij sommige Amerikaanse politici gingen daarom ook stemmen op om Facebook op te splitsen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.