Terug

Volg Hart van Nederland

Eurovision zet reacties op Instagram uit na ophef Joost Klein

Entertainment

11 mei 2024, 08:46

De European Broadcasting Union (EBU) en Eurovision hebben op Instagram reacties onder hun berichten uitgezet na de ophef over de Nederlandse songfestivalinzending Joost Klein. De reacties onder vele oudere berichten van de twee accounts staan vol met steunbetuigingen voor Klein, maar reageren is inmiddels niet meer mogelijk. Ook verwijten de volgers de EBU en Eurovision een gebrek aan communicatie.

"#freejoostklein", "stop met dit gebrek aan respect voor jullie kijkers. We willen antwoorden", "No Joost, no Eurovision" en "gerechtigheid voor Joost", luiden enkele reacties onder de foto's. "Laat Joost optreden", "wij willen Joost" en "als hij stopt, stoppen wij ook", staat er ook.

Wereldwijd stemmen uitgesteld

Ook is het stemmen voor het Eurovisie Songfestival door mensen van buiten Europa uitgesteld om het onderzoek naar Joost Klein. Eigenlijk zou de stemming zaterdag om middernacht opengaan. "Het stemmen voor De Rest van de Wereld is uitgesteld tot een lopend onderzoek rondom de Nederlandse kandidaat is afgerond. Excuses voor het ongemak", is in de app te lezen.

De stembussen voor de 'rest van de wereld' zouden sinds dit jaar voor het eerst de hele dag open zijn op de dag van de finale. Europese kijkers kunnen vanaf het begin van de uitzending op zaterdagavond stemmen.

Vrijdag werd bekend dat er een onderzoek loopt naar Joost, volgens Zweedse media over een fysieke aanvaring met een fotograaf. Tot die tijd mag de 26-jarige Fries niet repeteren. Het is niet bekend of hij zaterdagavond tijdens de finale wel op het podium staat.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.