Terug

Volg Hart van Nederland

Etiquettedeskundige Beatrijs Ritsema (69) overleden: 'Haar adviezen zorgden voor discussies aan ontbijttafel'

Etiquettedeskundige Beatrijs Ritsema (69) overleden: 'Haar adviezen zorgden voor discussies aan ontbijttafel'

Entertainment

18 mrt 2023, 08:38

Columnist en etiquettedeskundige Beatrijs Ritsema is donderdag op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat meldt dagblad Trouw, waar zij 20 jaar voor werkte, vrijdag op de website.

Ritsema schreef in de krant twee decennia de populaire rubriek Moderne Manieren, waarin zij op humoristische wijze vragen over sociale omgang behandelde. Daarin gaf ze advies op vragen als 'Mag ik voor het einde van een lunch weggaan?' en 'Mag ik er wat van zeggen als gasten hun handen niet wassen na toiletbezoek?'

De laatste reguliere bijdrage van de rubriek verscheen in de krant van afgelopen zaterdag. Trouw zal een allerlaatste aflevering die de columniste vlak voor haar dood voltooide "een dezer dagen" publiceren.

Hoofdredacteur Cees van der Laan noemt Ritsema "van grote betekenis voor de krant en de lezers. Ze was zeer geliefd, ook om haar soms heel bijzondere, tegendraadse adviezen."

Volgens Van der Laan kreeg Trouw vaak van lezers terug dat de adviezen van Ritsema op zaterdagochtend aan het ontbijt tot discussie leidden. "Haar adviezen stemden tot nadenken en tot het vinden van oplossingen", aldus de hoofdredacteur. "Haar adviezen weerspiegelden de tijdgeest. Met Beatrijs verliezen we een geliefde medewerker maar ook een bijzonder, integer en prettig mens."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.