Terug

Volg Hart van Nederland

Emotionele aflevering van Steenrijk, Straatarm: samen statiegeldflessen ophalen voor snoep

Entertainment

13 apr 2023, 06:18

Samantha en dochter Shirley hebben 80 euro om de week door te komen. Shirley haalt flesjes op in de buurt om van het statiegeld snoep te kunnen kopen. Mike, Natasja en dochters Beau Bella en Jackie Jess hebben 1500 euro in de week te besteden. Ze wonen (tijdelijk) in een enorme villa met zwembad en jacuzzi in Heerhugowaard.

In het SBS-programma Steenrijk Straatarm wisselen de twee gezinnen een week van leven. Een erg emotionele week, vooral voor Samantha en Shirley. Op Twitter veroveren ze de harten.

Diep in de schulden

Samantha heeft een moeilijk leven gehad. Op haar 18de stond ze al op straat. Door een genetische bindweefselafwijking kan ze uiteindelijk niet meer werken als beveiliger. Om met haar schulden te helpen, schakelt ze een bewindvoerder in, die een oplichter blijkt te zijn. Haar schulden lopen op: tot 110.000 euro. Nu heeft ze 80 euro per week aan leefgeld.

Dus is haar reactie op de 1500 euro die ze mag uitgeven emotioneel, is te zien in deze video:

Samantha emotioneel na ontvangen megabedrag
1:17
Samantha emotioneel na ontvangen megabedrag

Eén ding maakt vooral veel los bij het ‘steenrijke’ gezin: het ophalen van de statiegeldflessen. De 10-jarige Shirley haalt elke week flessen in de buurt op, om van het geld snoep te kunnen kopen. Ook Natasja en Mike doen dit met hun dochters. Een belangrijke les voor de kinderen, vindt Mike. En de kinderen vinden het ook leuk om te doen. “Ik snap wel waarom ze dit doet.” Uiteindelijk kopen de kinderen voor 7,15 euro snoep in de supermarkt. En ze zijn er blij mee.

Een middagje naar de supermarkt is met dit weekbudget opeens erg stressen voor Mike en Natasja. Steeds zoeken naar de goedkoopste producten is vermoeiend, zegt Natasja. "Ik ben gewoon gesloopt."

Van gestresst winkelen naar eindelijk shoppen

Terwijl Samantha juist eindelijk eens kan shoppen. Sneakers voor Shirley, en een nieuwe outfit voor Samantha. Dat is een erg emotioneel moment, ook omdat Samantha net veel is afgevallen. Het wordt nog emotioneler als Shirley zegt dat ze dit haar moeder echt gunt.

Op Twitter wordt genoten van hoe het gezin eindelijk kan genieten:

En waar de 10-jarige Shirley haar geluk niet op kan in de villa (“alle kinderen uit de klas zouden zeggen: je hebt echt mazzel, gek!”), zijn Beau Bella en Jackie Jess vooral erg blij met de kat, hond en vissen die in het huis van Samantha wonen.

Bekijk hier de hele aflevering:

Steenrijk, Straatarm S8 E7
41:08
Steenrijk, Straatarm S8 E7

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.