Terug

Volg Hart van Nederland

Duizenden fans wachten twee uur lang tevergeefs op Burna Boy in Gelredome

Entertainment

18 juni 2023, 08:20

De show van de Nigeriaanse zanger Burna Boy in de Gelredome in Arnhem is na ruim twee uur vertraging geannuleerd. Het concert zou eigenlijk om 20.45 uur van start gaan, maar op Twitter meldden bezoekers al dat Burna Boy ruim twee uur later nog niet in beeld was.

Fans reageren woedend. "Sta je dan bij de Gelredome wachtend op Burna Boy! Wachtend voor saus! Wat een mafkees! Gewoon no show!", schrijft iemand op Twitter. En een ander: "Urenlang wacht en in een sauna met duizenden mensen, zonder goede watervoorzieningen en airco, om vervolgens om 23.05 te horen dat hij niet komt. Van African Giant naar African dissapointment."

Burna Boy is "verdrietig" dat hij het publiek in de Gelredome in Arnhem "niet heeft kunnen zien", schreef de artiest in de nacht van zaterdag op zondag op Instagram. "Ook al wilde ik dat wel heel graag."

Dankbaar

"Nederland!", begint de artiest zijn bericht in zijn Instagram Stories. "Ik ben zo blij om hier te zijn en ik had zoveel zin om jullie allemaal te zien." De artiest is dankbaar voor alle liefde die hij van het publiek krijgt, vervolgt hij. "Bedankt dat jullie zijn gekomen alleen voor ons, daar zal ik voor altijd dankbaar voor zijn."

De zanger en zijn team willen ervoor zorgen dat iedereen een mooie ervaring krijgt bij zijn show. "En dat is vandaag niet gebeurd om verschillende redenen." Zijn "geweldige team" heeft hard gewerkt om "het op te lossen". "Maar dat lukte niet op tijd." De artiest komt binnen een paar uur met een nieuwe datum, besluit hij zijn bericht. "Ik hou van jullie allemaal."

Een concert van de Rolling Stones in de Johan Cruiff ArenA in Amsterdam kon vorig jaar op het laatste moment niet doorgaan toen bleek dat front Mick Jagger corona had. Dit leidde tot ongeloof en teleurstelling bij fans, waarvan een deel in het stadion was:

Fans teleurgesteld na cancellen Rolling Stones-concert
1:29
Fans teleurgesteld na cancellen Rolling Stones-concert

Vlucht vertraagd

Ook de GelreDome meldde zaterdag dat er "op korte termijn" een vervangende show komt. "De vlucht van Burna Boy is door redenen die wij niet in de hand hebben te laat vertrokken..", schreef de Gelredome.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.