Terug

Volg Hart van Nederland

Documentaire over Bassie en Adriaan deze maand nog in bioscoop

Entertainment

9 nov 2023, 09:18

Bioscoopketen Pathé gaat de langverwachte documentaire over Bassie & Adriaan op het grote doek vertonen. De film, Een Schat aan Herinneringen, is vanaf 23 november exclusief in alle bioscopen van Pathé te zien. Dat maakten het bedrijf en producent Sjef Scholte woensdag bekend.

De film blikt terug op de lange, veelzijdige carrière van de broers Bas (88) en Aad (81) van Toor. Zij hebben uit hun eigen archief materiaal voor de documentaire geselecteerd. Zo bevat de film onder meer uniek materiaal van hun tijd als The Crocksons, het acrobatenduo waarmee zij in de jaren vijftig en zestig over de hele wereld reisden. Ook belicht de film het succes dat zij daarna kenden als het duo Bassie & Adriaan, waarvan een groot aantal kinderseries, circusshows en stripboeken verscheen.

In de film zitten ook quotes van gesprekken die de broers de afgelopen jaren hebben opgenomen over hun carrière. Daarnaast vertellen in Een Schat aan Herinneringen prominente personen uit de cultuurwereld over het belang van het werk van Bas en Aad van Toor. Onder anderen Paul de Leeuw en Gert Verhulst hebben meegewerkt aan de documentaire.

Adriaan komt eraan

Een Schat Aan Herinneringen wordt geproduceerd door Playback Image en Mountain Road Entertainment. Ter promotie van de film zal Adriaan in het weekend van 25 en 26 november vertoningen van de film in twee bioscopen bezoeken. De acrobaat is op zaterdag aanwezig in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam en op 26 november in Pathé Schiedam.

De kaartverkoop voor de documentaire is woensdagavond van start gegaan.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.