Terug

Volg Hart van Nederland

Derksen haalt hard uit naar Yeşilgöz: 'Je schaamt je kapot dat je op de VVD hebt gestemd'

Derksen haalt hard uit naar Yeşilgöz: 'Je schaamt je kapot dat je op de VVD hebt gestemd'

Entertainment

14 sep 2022, 23:13

Het ging er weer stevig aan toe aan de talkshowtafel van Vandaag Inside. Justitieminister Dilan Yeşilgöz was woensdag te gast, de er vooral van Johan Derksen flink van langs krijgt. Als het onderwerp eenmaal op de asielcrisis belandt, haalt de analist hard uit.

"Weten jullie wel hoe de stemming is in dit land?", briest Derksen. "De stemming bij de doorsnee Nederlander? Die is dodelijk. Die is bijna racistisch over asielzoekers. Heel onredelijk." Om vervolgens Yeşilgöz erop te wijzen dat het kabinet hiervoor verantwoordelijk is: "Jullie hebben het hiernaar gemaakt."

Derksen houdt er niet over op. "René en ik hebben op de VVD gestemd en we zijn enorm teleurgesteld", aldus de analist. "De VVD is erin geslaagd om alle beloftes niet waar te maken. Je schaamt je kapot dat je op de VVD hebt gestemd."

'Rechtvaardig asielbeleid'

De justitieminister, die overigens nog een staatssecretaris onder zich heeft die de asielportefeuille beheert, reageert door te zeggen dat ze het goed vindt dat hij het punt aansnijdt. "Het gaat om draagvlak en draagkracht. En dat is ontzettend belangrijk."

Yeşilgöz zegt te willen blijven 'werken en strijden' voor een 'rechtvaardig asielbeleid'. "Je moet ruimte hebben voor de mensen die dat nodig hebben, maar dat je streng bent voor de mensen die dat niet nodig hebben." Ook moet volgens de bewindsvrouw de huidige situatie, zoals die bijvoorbeeld is in Ter Apel, aangepakt worden. "Daar moeten we mee aan de gang. We moeten kunnen uitleggen wat we aan het doen zijn."

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.