Terug

Volg Hart van Nederland

Dave Roelvink geeft peperduur matras weg aan daklozen voor zijn woning

Entertainment

24 jan 2023, 10:51

Influencer Dave Roelvink heeft twee daklozen die voor zijn woning lagen te slapen het leven iets gemakkelijker gemaakt door hen een deel van zijn matras aan te bieden. Beelden daarvan heeft hij uiteraard op sociale media gezet. "We laten ze hier niet op de grond slapen hoor", zegt Roelvink terwijl hij met zijn topper naar buiten loopt.

De daklozen maken dankbaar gebruik van het aanbod en zijn, zoals in een andere video te zien is, gelijk op de peperdure matrastopper gaan liggen. De 28-jarige Roelvink kruipt er in badjas ook even gezellig naast voor een praatje (en een filmpje). Een van de daklozen heeft nog niet helemaal door met wie hij te maken heeft en noemt Dave per ongeluk 'Donny', wat de naam van Dave's broer is.

Drugs en alcohol

"Deze gasten liggen hier altijd voor mijn deur in de buurt", legt Roelvink uit. "Ik heb ze al meerdere malen aangeboden of ik iets voor ze kan betekenen. Of ik ze geld moet geven voor een hotel of een opvang, of ik ze kan helpen met van de drugs en alcohol af te komen zodat ze weer een leven op kunnen bouwen."

Volgens de influencer willen de mannen "blijven gebruiken" en "hebben zij hun leven nu geaccepteerd". "Vandaar dat ik dit soort kleine dingen doe. De keren dat ik ze geld geef, zie ik ze uren later helemaal bezopen rondlopen. Dus dat doe ik ook niet meer", legt hij uit.

Iedere dag worden de opvallendste (televisie)fragmenten besproken in TV-TALK. Luister mee:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.