Terug

Volg Hart van Nederland

CUT! Hollywoodsterren lopen door Eindhovense wijk voor opnames, maar niet iedereen is blij

Entertainment

11 mei 2023, 23:05

Hollywood onder de rivieren! In de Eindhovense wijk Blixembosch kun je zomaar eens tegen filmsterren als Sam Heughan en Eleanor Tomlinson aanlopen, omdat er opnames plaatsvinden voor de nieuwe serie 'The Couple Next Door', een remake van het Nederlandse 'Nieuwe Buren'. Hoewel veel buurtbewoners er om kunnen lachen, is er ook kritiek. "Onbegrijpelijk dat de gemeente dit goedkeurt!"

In de omgeving van de Buddy Boldenlaan is het, vooral eind van de middag, een drukte van belang. Dan begint de crew van de serie namelijk met de voorbereidingen, om vervolgens in de nacht opnames te maken. Er worden grote lichten aangezet, zwaar materieel rijdt voorbij en wegen worden afgezet.

Er is zelfs een complete speeltuin gedemonteerd. Uiteraard komt die weer terug, maar de kinderen die daadwerkelijk in de wijk wonen moeten even ergens anders een zandbak zien te vinden.

Door het raam staren

Sommige buren waar Hart van Nederland mee spreekt, kunnen wel lachen om alle commotie. Bij een van hen is zelfs de woning te zien in de serie. Als zijn werkdag erop zit, komt de filmploeg om tot diep in de nacht opnames te maken. Soms houden die opnames de buurtbewoners uit hun slaap, maar daar heeft niet iedereen problemen mee.

"Het is hartstikke leuk, we hebben wel een beetje overlast, maar het geeft ook veel plezier", zegt een man. "Het is leuk om te zien hoe dat allemaal gaat, zo'n filmopname." Een vrouw die dichtbij de set woont vindt het geweldig om te zien. "Je mag 's avonds niet naar buiten, of zo min mogelijk, dus dan sta ik voor het raam naar buiten te kijken. En dan staan ze vaak net iets te veraf, maar dan zie je wel beroemdheden. Dat is heel erg leuk."

Maar net buiten de afzettingen treft Hart van Nederland wat omwonenden die toch minder positief zijn, vooral zijn er klachten over het verminderde aantal nog beschikbare parkeerplaatsen. Maar een vrouw vertelt ook dat ze behoorlijk wat beperkingen opgelegd wordt.

"Een buurvrouw heeft meegemaakt dat ze gras aan het maaien was en toen werd haar wel gevraagd of ze daar even mee kon stoppen", vertelt ze. "Het is leuk, wat meer reuring in de buurt, maar het moet je niet belemmeren en dat begint wel te spelen met zo'n grote maatschappij."

'Onbegrijpelijk'

Leontine woont net om de hoek en hoewel ze het niet erg vindt dat er opnames worden gemaakt, is ze er niet over te spreken dat er niks tegenover staat en al helemaal niet dat ze niet goed geïnformeerd worden. Met name bij dat laatste kijkt ze naar de gemeente.

"Dit is niet de eerste keer en we worden nooit geïnformeerd. Het is zo ongeveer ieder jaar raak en we hebben veel overlast. Onbegrijpelijk dat de gemeente dit goedkeurt!" Op geld zit de Brabantse helemaal niet te wachten. "Maar een compensatie in de vorm van een schenking aan een goed doel zou op zijn plaats zijn. En ook de communicatie moet veel beter. We krijgen niks te horen en zitten dan ineens weer met een afsluiting van een maand."

De gemeente Eindhoven is vanwege de kritiek gevraagd om te reageren maar heeft dit op moment van schrijven nog niet gedaan.

Iedere dag komen er in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK de leukste en belangrijkste televisiefragmenten voorbij:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.