Terug

Volg Hart van Nederland

Carnavalslied moet offline na klacht over associatie met alcohol

Carnavalslied moet offline na klacht over associatie met alcohol

Entertainment

10 feb 2023, 13:52

Een domper voor dj-duo Lanterfanter: één week voordat het carnavalsfeest weer losbarst moet hun gloednieuwe carnavalsnummer 'Ladders Zat' offline worden gehaald. De platenmaatschappij die het oorspronkelijke nummer uitbracht wil namelijk niet dat hun artiest met het thema alcohol wordt geassocieerd.

Het nummer is een parodie gebaseerd op het originele nummer Ladada (Mon Dernier Mot) van de 19-jarige zanger Claude, zoals wel vaker gebeurd met carnavalsplaten. Afgelopen maandag is het nummer op verzoek van de platenmaatschappij al van Spotify verwijderd. Op YouTube is het nummer nog te beluisteren, maar volgens Cloud 9 is overal het verzoek ingediend om het nummer offline te halen.

Geen associatie met alcohol

"Ze zijn onverbiddelijk", vertelt Lanterfantje-dj Thomas van Groningen vrijdagochtend bij Radio Veronica. "De platenmaatschappij wil het niet hebben, omdat ze hun artiest Claude niet willen associëren met alcohol", legt hij uit. "Ze willen zijn muziek beschermen, want hij heeft nog maar één liedje en het imago moet goed blijven."

De carnavalskraker heeft twee weken online gestaan en was goed voor zo'n 60.000 streams. "Maar nu moet het er opeens af", vertelt Thomas. "Het moet ook van YouTube worden verwijderd en mag online nergens meer te vinden zijn."

'Illegaal carnavalsnummer'

Ondanks dat het nummer online waarschijnlijk niet meer te vinden zijn, hoopt het dj-duo dat het nummer tijdens de Brabantse feestweek alsnog te horen wordt gebracht. "Alle dj's hebben het nummer al, dus we hopen dat iedereen hem nog gaat draaien tijdens carnaval. Dan wordt het een soort illegaal carnavalsnummer."

Iedere dag bespreken we in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK de belangrijkste televisiefragmenten:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.