Terug

Volg Hart van Nederland

Broer André Hazes haalt in hit keihard uit naar Rachel: 'Hij werd leeggetrokken'

Entertainment

19 mei 2023, 12:29

In een onverwachte wending is Joop Hazes, de oudere broer van de geliefde volkszanger André Hazes Sr., het middelpunt van de aandacht geworden. Hij heeft een eerbetoon uitgebracht aan zijn overleden broer dat in slechts twee dagen tijd al bijna 100.000 keer is bekeken op YouTube. Maar niet alleen dit, hij gebruikt het nummer, getiteld "Mijn broertje", ook om flink uit te halen naar Rachel Hazes, de ex-vrouw van zijn broer.

In het nummer reflecteert de 80-jarige Joop op zijn jeugd en het leven van zijn broer, die in 2004 op 53-jarige leeftijd stierf. Hij bezingt André als 'een echte volksheld'.

In het lied vertelt Joop dat hij op zijn vijftiende al het ouderlijk huis verliet, een plek waar volgens hem "het alleen maar draaide om drank en om geld". De zanger vertelt over zijn pijn toen hij zijn jongere broer daar achterliet.

'Hij werd leeggetrokken'

Maar de grootste schok komt halverwege het nummer, als Joop zijn voormalige schoonzus Rachel op de korrel neemt. Hij beschuldigt haar ervan dat ze André tot het uiterste heeft uitgeput: "Hij werd leeggetrokken, daar zat zij niet mee," zingt Joop. Hij verwijst ook naar de voortdurende strijd om de erfenis tussen Rachel en haar dochter Roxeanne.

Bekijk hoe de experts van Shownieuws reageren op het nummer:

Shownieuws-tafel over sneer van broer André Hazes
1:51
Shownieuws-tafel over sneer van broer André Hazes

"Hoe hij behandeld is, daar kon ik ook niet erg goed tegen. Zodoende dacht ik van: ik ga toch eens even laten zien dat ik veel van hem gehouden heb", aldus Joop tegen Shownieuws.

Het nummer was oorspronkelijk bedoeld voor privégebruik, om Joop's herinneringen voor zijn kinderen te bewaren. Maar toen de zoon van Joop het op YouTube plaatste, kreeg het nummer onverwachts veel aandacht en werd het een hit.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.