Terug

Volg Hart van Nederland

Boks of hand? Koning zorgt voor ongemakkelijke tv tijdens bezoek aan Maastricht

Boks of hand? Koning zorgt voor ongemakkelijke tv tijdens bezoek aan Maastricht

Entertainment

27 apr 2022, 11:47

De koning wordt bij aankomst in Maastricht woensdag door het publiek gefeliciteerd door middel van een boks. "Dat is makkelijker", besluit de koning nadat hij een aantal mensen eerst een hand heeft gegeven.

De familieleden van de koning, die woensdag zijn 55e verjaardag viert, nemen foto's en begroeten het publiek. Ook wordt de koning meerdere malen toegezongen met 'lang zal hij leven'. Toch zorgt het besluit van de koning om geen handen te schudden voor zichtbaar ongemakkelijke momenten.

Verwarring alom

Veel mensen langs de route die hun hand uitreiken naar de koning, stuiten op een vuist. En andersom zorgen de uitgestoken handen ook voor verwarring bij de koning de zelf, die soms op het laatste moment besluit om iemand alsnog een hand te geven.

Op Twitter zijn de ongemakkelijke begroetingen niet onopgemerkt gebleven. "Contact met het volk is duidelijk nog even wennen. Zelden een koning zo onhandig een boks zien uitdelen", schrijft Jos. En Rauol schrijft: "Boks of hand moment met de koning nu al het meest ongemakkelijke tv moment van de dag."

Ongemakkelijk

Het bezoek van de Oranjes aan Maastricht begon al ongemakkelijk, toen de jarige Willem-Alexander werd toegesproken door de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake, die hem allereerst feliciteerde met zijn verjaardag. Toen het getal '55' viel, begon de koning enigszins ongemakkelijk te lachen. "Het is niet leuk", beaamde de 68-jarige Penn-te Strake toen lachend.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.