Terug

Volg Hart van Nederland

In opspraak geraakte Bilal Wahib haalt uit naar platenlabel Top Notch: 'Dikke vinger'

Entertainment

22 aug 2021, 09:15

Rapper Bilal Wahib heeft geen goed woord over voor de manier waarop hij eerder dit jaar door zijn platenlabel Top Notch aan de kant werd gezet na het zogenoemde 'livestream-incident'. "We kunnen het vergeven maar niet vergeten", zei hij dit weekend bij Radio 538.

Terug naar 23 maart: Mocro Maffia-acteurs Bilal Wahib (22) en Oussama Ahammoud (20) houden een livestream op Instagram. Op een gegeven moment daagt Bilal tijdens de chatsessie een jonge fan uit om zijn geslachtsdeel te laten zien voor geld. De minderjarige jongen doet het, waarna de artiest laat weten dat het om een 'grap' ging.

De video van het incident verspreidt zich vervolgens razendsnel over het internet. Een dag later wordt Bilal opgepakt door de politie, ook Oussama meldt zich op het bureau. Een rel is geboren: BN'ers spreken hun schande uit en radiozenders stellen een muziekboycot in. Ook platenlabel Top Notch is er als de kippen bij om de samenwerking met Bilal op te zeggen.

Weer bij Top Notch

Na maanden stilte is de artiest nu terug met een nieuwe singel, uitgegeven door Top Notch. Radio-dj's Barend van Deelen en Iris Enthoven vroegen Bilal daarom hoe het is om weer samen te werken met het platenlabel dat hem eerder keihard liet vallen. Uiteindelijk wilde de rapper er dit over kwijt: "Wat zou jij denken? Dikke vinger toch?"

"Je hoopt dat de mensen met wie je samenwerkt gewoon achter je blijven staan", legde hij uit. Inmiddels is het volgens Bilal "allemaal gewoon koek en ei". Of misschien toch niet helemaal? "Maar ik ben gewoon iemand van: we kunnen het vergeven, maar niet vergeten", zei de rapper in het radioprogramma.

'Als het aan mij lag...'

Naar eigen zeggen krijgt Bilal vaak de vraag waarom hij nog samenwerkt met Top Notch. "Ik kan niet anders, anders was er geen muziek nu", aldus de artiest. "Het is contractueel, maar als het aan mij lag...", voegde hij eraan toe. "Teken niet zo snel bij een label", waarschuwt hij jongeren daarom. "Daar ben ik nu ook achter gekomen."

Tegen Barend en Iris vertelde de acteur en rapper tot slot dat hij ondanks alles er nooit aan heeft gedacht om te stoppen met muziek maken. Bilal heeft de afgelopen tijd ook nummers geschreven over wat er is gebeurd. "Er was veel emotie", zei hij daarover. Toch gaat hij deze tracks nooit uitbrengen, "want alles wat je zegt is eigenlijk fout".

Eerder deze week blikte Bilal in Shownieuws al terug de rel rond zijn 'livestream-incident'

Bilal Wahib over reacties ophef
0:47
Bilal Wahib over reacties ophef

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.