Terug

Volg Hart van Nederland

Bennie Jolink tijdens concert: 'Poetin is een klootzak!'

Bennie Jolink tijdens concert: 'Poetin is een klootzak!'

Entertainment

27 mei 2022, 17:11

De Achterhoekse zanger Bennie Jolink heeft de tongen weer eens los weten te maken. Tijdens het Hemelvaartsconcert dat hij met zijn band Normaal gaf in Lochem, werd een protestlied tegen Poetin gespeeld. En de tekst was niet bepaald subtiel...

Voor een volgepakt terrein in de Gelderse plaats zette de band de eerste akkoorden van het nummer in, terwijl Jolink - geheel in zijn stijl met lekker dik accent - even flink van leer trekt: "Waren we net van dat gekloot met die kutcorona af, begint er een of andere gek in Rusland zich te misdragen. Maar dat heeft één klein voordeel. We zijn het over een ding met zijn allen eens: Vladimir Poetin is een klootzak!"

'Laffe klootzak'

Ook aan de vormgeving is gedacht: op de schermen naast het podium komt groot de tekst "Poetin is een vieze vuile gewetenloze laffe klootzak" te staan. Het publiek doet gelijk lekker mee en steekt massaal handen (en daarmee vooral middelvingers) de lucht in.

Optreden tijdens Hemelvaartsdag is een speciale traditie van de band. Het Gelderse Lochem staat daarbij centraal, omdat ze daar in 1975 hun eerste grote optreden gaven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.