Terug

Volg Hart van Nederland

Bennie Jolink kritisch op protesterende boeren: 'Maak geen nieuwe vijanden, we hebben er al genoeg'

Bennie Jolink kritisch op protesterende boeren: 'Maak geen nieuwe vijanden, we hebben er al genoeg'

Entertainment

3 juli 2022, 18:23

Bennie Jolink heeft op zijn Facebook-pagina oerend hard uitgehaald in de richting van Farmers Defence Force en de protesterende boeren. De voorman van Normaal kan zich niet vinden in de acties van de laatste weken.

"Natuurlijk begrijp ik dat de boeren vreselijk ongerust zijn over de toekomst, want die ziet er niet goed uit", begint de zanger nog vriendelijk. Maar daarna geeft hij de actievoerders een veeg uit de pan. "Ik vind het niet slim/handig dat ze zich laten opstoken door een oproerkraaiende Brabander, die zelf niet eens boer is. Deze in de Achterhoek wonende populist, die zich leider van Farmers Defence Force voelt, is alleen maar uit op rotzooi trappen." Jolink lijkt hiermee te doelen op FDF-voorzitter Mark van den Oever, maar noemt hem niet bij naam.

Publieke opinie

"De boeren moeten zich toch realiseren dat deze 'acties' een rampzalige uitwerking hebben op de publieke opinie", gaat Jolink verder. "Ik herhaal nog maar eens: maak geen nieuwe vijanden! We hebben er al genoeg!"

De Normaal-zanger toont begrip voor de stikstofmaatregelen. "Er is nu eenmaal een stikstofcrisis, dat is al zeker 20 jaar bekend. Omdat de diverse regeringen onder leiding van Rutte nagelaten hebben hier op in te spelen, moeten er nu ineens draconische maatregelen genomen worden. (...) We hebben en houden nog steeds een groot stikstofprobleem, dat door ons allemaal (dus boeren én burgers) gedragen dient te worden."

Boze fans

Niet alle fans van Jolink zijn het met zijn statement eens. Zo schrijft Bianca: "We hadden meer gehad aan een hart onder de riem, Bennie. Zeker van jou, als vroegere voorvechter van de boeren."

"Bennie, als ik jou was hield ik het bij muziek maken", voegt Eduard toe. Toon gaat zelfs nog een stap verder: "Niet slim deze actie, wederom zullen vele fans hem de rug toekeren."

Foto: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.