Terug

Volg Hart van Nederland

Afscheid van Ash en Pikachu: 'Einde van een tijdperk, maar geen einde van Pokémon'

Entertainment

13 jan 2023, 22:58

De reis van Pokémontrainer Ash Ketchum en zijn Pikachu komt na 25 seizoenen tot een einde. Vanaf vrijdag worden in Japan de laatste elf afleveringen van de oude reeks uitgezonden, waarmee afscheid wordt genomen van de beroemde karakters. Hoewel het volgens Pokémon-expert Jeffry van Geel dit wel een einde van een tijdperk is, verzekert hij fans dat dit niet het einde van Pókemon is.

Eind vorig jaar maakte The Pokémon Company bekend dat dit jaar een nieuwe verhaallijn komt met andere trainers in de hoofdrol. Het nieuwe seizoenbevat monstertjes uit de nieuwe videogames Pokémon Scarlet en Pokémon Violet, die onlangs uitkwamen. In de nieuwe reeks wordt bovendien stilgestaan bij het avontuur dat Pokémon-trainer Ash bijna 25 jaar lang op tv heeft beleefd. 

Het verbaasde Van Geel niet dat de reis van Ash en Pikachu ging stoppen. Volgens hem is het goed om vernieuwing aan te brengen aan de reeks, die in 1997 voor het eerst in Japan was te zien. "Maar het is wel een moment. Het is alsof Bassie & Adriaan gaan stoppen", zegt Van Geel tegen Hart van Nederland. "Maar Pokémon is sterk genoeg om dat op te vangen. Er zijn dik duizend andere Pokémon dan Pikachu. En daarmee kunnen ze gewoon doorgaan."

Pikachu boegbeeld

De expert, die al sinds eind jaren '90 fan is van de serie, maakt samen met een vriend een podcast over Pokémon. "Een aflevering duurt anderhalf uur. Maar er is zo veel over te vertellen, dat ik wel drie uur door kan gaan." Volgens hem zit de "magie" van de serie in de band die er bestaat tussen mens en Pokémon. "Je hebt ze in de vorm van kleine schattige wezentjes, maar ook in de vorm van enorme draken, waar toch ook die band heel belangrijk is."

Het nieuwe seizoen volgt in plaats van Ash Ketchum de nieuwe trainers Liko en Roy. Er komt alleen niet een nieuwe Pokémon die de plaats van Pikachu gaat overnemen. De gele Pokémon met rode wangen is toch wel de bekendste, zegt ook Van Geel. "Het is de Pokémon die in bijna alle merchandise en logo's terug te vinden is." Het verdwijnen van het gele monstertje is echter wel op te vangen, volgens de expert. "Maar hij verdwijnt niet helemaal als boegbeeld."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.