Terug

Volg Hart van Nederland

Advocaat Rachel Hazes: uitlatingen Yvonne Coldeweijer onnodig en kwetsend

Entertainment

9 jan 2023, 16:02

De uitlatingen die juicevlogger Yvonne Coldeweijer over Rachel Hazes doet, zijn kwetsend en dienen geen enkel belang. Dat zei Jaap Versteeg, de advocaat van Hazes, maandag in de rechtbank in Amsterdam.

Versteeg verwees onder meer naar het gebruik van de term 'gecremeerde kroket', de bijnaam die Coldeweijer gebruikt om naar Hazes te verwijzen. Volgens Versteeg is die term zeer kwetsend, omdat het een verwijzing naar de dood bevat. Ook noemde Coldeweijer Hazes onder meer "narcistisch" en "manipulatief". Volgens Versteeg zijn dat allemaal aantijgingen die geen enkel doel dienen.

Ik heb hier een brief

Hazes en Coldeweijer staan maandag tegenover elkaar in de rechtbank vanwege een video van Coldeweijer waarin ze uitlatingen doet over de rol van Hazes bij het uitlekken van een persoonlijke brief van haar zoon André Hazes aan diens ex Sarah van Soelen. Hazes eist een rectificatie.

Hazes betwist in de rechtbank dat zij de brief heeft gelekt. Ook ontkent zij dat er sprake is van een definitieve breuk met haar zoon André. Er is slechts sprake van verminderd contact, als gevolg van een 'voorval' dat zich al voor het lekken van de brief zou hebben voorgedaan. Rachel Hazes zou wel via de app contact hebben gehad met haar zoon.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Shownieuws.

De rechtszaak wordt maandagavond uitgebreid besproken aan de talkshowtafels. Luister hier de Hart van Nederland-podcast TV-TALK waarin we iedere weekdag de televisieavond samenvatten:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.