Terug

Volg Hart van Nederland

10.000ste uitzending: wie is toch die 'stem' van Hart van Nederland?

Entertainment

10 feb 2023, 21:59

Bijna iedere uitzending is hij weer te horen: 'de stem' van Hart van Nederland. Vanaf de eerste uitzending op 29 augustus 1995 was Arno Lubbinge te horen als 'stem' van Hart van Nederland en vandaag, bijna 28 jaar later, bij de 10.000ste uitzending is hij de voice-over. De stem kennen we allemaal, maar wie is de man die daarachter schuilt?

Hoor je Arno Lubbinge, dan hoor je Hart van Nederland. Zijn stem was maar liefst de eerste zeventien jaar van het nieuwsprogramma te horen. Vanaf de eerste uitzending op 29 augustus 1995 tot en met 12 augustus 2012 was Lubbinge een van de eerste voice-over stemmen van Hart van Nederland (SBS6). Op 5 januari 2015 keerde hij terug als voice-over bij Hart van Nederland en Shownieuws.

Bijzondere dag

Voor Lubbinge is vandaag ook een heel bijzondere dag: "Ik zie die allereerste aflevering van het programma ook als het begin van mijn carrière." Eigenlijk is het een noodlottig toeval dat Lubbinge de stem van het programma werd", begint hij te vertellen.

Bij de allereerste aflevering was hij als jonge video-editor druk bezig toen er een collega in paniek riep dat ze nog geen voice-over stem hadden. "Ik had bij de lokale radio wel eens dingen gedaan dus vroeg ik of ik het mocht proberen. En zo is het eigenlijk begonnen."

Bekend maar ook onbekend

Ondanks dat hij al honderden keren te horen is geweest in reportages en zijn stem uit duizenden is te herkennen kan Lubbinge gewoon in anonimiteit leven: "In al die jaren dat ik voice-over werk doe ben ik pas een keer herkend aan mijn stem. En dat was nota bene aan de balie van RTL. Als ik bij de bakker sta en een broodje bestel kijkt niemand naar mij op of om."

Of Lubbinge de komende 10.000 uitzendingen nog steeds te horen is? Als het aan hem ligt wel: "Dan moeten we misschien wel het tempo een beetje opvoeren want ik ben begonnen toen ik 19 jaar was en ben nu 46. Maar als het mag heel graag. Ik heb er nog steeds lol in!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.