Terug

Volg Hart van Nederland

Energiezuinige nieuwbouwwoningen Helmond moeten tegen de vlakte wegens ernstige gebreken

Energiezuinige nieuwbouwwoningen Helmond moeten tegen de vlakte wegens ernstige gebreken

nieuws

23 dec 2020, 11:11

In Helmond moeten 26 fonkelnieuwe, half afgebouwde energiezuinige woningen aan de Houtse Akker worden afgebroken. Volgens een woensdag door de gemeente Helmond gepubliceerde raadsbrief is sprake van zeer ernstige bouwtechnische en constructieve gebreken. De gemeente stelt dat de gebouwen tot aan het staalframe moeten worden afgebroken. Ze moeten vanaf de fundamenten opnieuw worden opgebouwd, aldus burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel in de brief. De gemeente beraadt zich op juridische stappen tegen de ontwikkelaar.

Kopers ernstig gedupeerd

De 26 kopers zijn ernstig gedupeerd. Volgens de burgemeester bevinden zij zich al maanden in onzekerheid. De kopers kregen dinsdagavond het slechte nieuws te horen. "Begrijpelijkerwijs zijn de constateringen hard aangekomen bij hen", aldus Blanksma. De gemeente raadt hen aan een collectief te vormen om zo samen op te trekken bij het aantrekken van experts op bouwkundig, constructief, financieel of juridisch terrein. De gemeente wil bijdragen in hun kosten.

Een en al ellende

Het rommelt al langer rond de nieuwbouw in Helmond. Projectontwikkelaar en onderaannemer lagen lange tijd met elkaar overhoop over geld. Kopers moeten veel langer dan normaal wachten op hun nieuwe woningen door vertragingen in de bouw. Enkelen kampen met hoog oplopende kosten, onder meer omdat ze elders tijdelijk onderdak moeten zoeken, bleek uit eerdere publicaties in regionale media. ANP Beeld: Google Maps

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.