Terug

Volg Hart van Nederland

Efteling neemt besluit: elfjes in Droomvlucht krijgen verschillende huidskleuren

Efteling neemt besluit: elfjes in Droomvlucht krijgen verschillende huidskleuren

nieuws

23 feb 2023, 22:23

De Droomvlucht in de Efteling heeft een nieuwe toevoeging aan de betoverende attractie. Naast elfjes met een witte huidskleur zijn er nu ook elfen met andere huidskleuren te vinden. Volgens woordvoerder Steven van Gils is de beslissing om de huidskleuren te veranderen niet zozeer het gevolg van klachten, maar meer een eigen beslissing van het pretpark.

"Elf elfjes hebben een andere kleur gekregen, de rest is wit gebleven", zegt Van Gils in een interview met het Brabants Dagblad. Het doel van de Efteling is om een afspiegeling te zijn van de samenleving en ervoor te zorgen dat kinderen zich kunnen herkennen in de attracties, aldus de woordvoerder. Met deze aanpassingen wil het park voor meer diversiteit zorgen in de attractie.

Geen aanhoudende klachten gekregen

Hoewel er geen aanhoudende klachten zijn geweest over de witte elfjes, heeft de Efteling besloten om de elfjes diverser te maken. "Het is echt een besluit van onszelf", zegt Van Gils. Tijdens de verbouwing van de Droomvlucht hebben de elfjes nu de kleuren wit, zwart en alles er tussenin gekregen.

Of er ook plannen zijn om andere attracties in de Efteling diverser te maken, is nog onduidelijk. De Droomvlucht is vanaf 4 maart weer open voor bezoekers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.