Terug

Volg Hart van Nederland

EditieNL biedt excuus aan voor foutief gebruik foto van Auschwitz

EditieNL biedt excuus aan voor foutief gebruik foto van Auschwitz

nieuws

28 mrt 2023, 21:33

Actualiteitenprogramma EditieNL heeft via Twitter excuses aangeboden voor het foutieve gebruik van een foto van Auschwitz. Een foto van een spoorlijn in het Poolse concentratiekamp werd gebruikt bij een item over het spoorwegsysteem in Nederland.

"In onze uitzending van vandaag hebben wij per abuis een foto van Auschwitz laten zien. Dit had nooit mogen gebeuren. We bieden onze excuses aan voor deze vergissing", laat het RTL-nieuwsprogramma weten op Twitter.

De foto stond bij een stukje met cijfers over het Nederlandse spoornetwerk, zoals het aantal kilometers treinspoor in Nederland en het aantal stations. Verscheidene kijkers merkten de fout van EditieNL op en deelden beelden ervan op sociale media.

In TV-TALK komen dagelijks de belangrijkste fragmenten van de televisieavond voorbij. Luister hieronder de meest recente aflevering:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.