Terug

Volg Hart van Nederland

Worden de schappen weer gevuld? Stakingen Albert Heijn voorlopig opgeschort

Worden de schappen weer gevuld? Stakingen Albert Heijn voorlopig opgeschort

nieuws

4 mei 2023, 06:32

Albert Heijn en CNV en FNV gaan binnenkort weer met elkaar om de tafel over een nieuwe cao voor distributiemedewerkers. De nieuwe gespreksronde, die volgens de bonden op initiatief van het supermarktconcern plaatsvindt, is voor CNV en FNV voldoende reden de stakingen tijdelijk op te schorten.

Volgens CNV-bestuurder Roel van Riezen schrijft Albert Heijn in de uitnodiging bereid te zijn 10 procent loonsverhoging te betalen én alle voorgestelde verslechteringen van tafel te halen. "Dat is voor ons voldoende reden de mensen op te roepen donderdagochtend weer aan het werk te gaan."

Toch gaat het wel nog een aantal dagen duren voordat alle schappen gevuld zijn, laat een woordvoerder weten aan Hart van Nederland.

De handreiking voor een nieuw gesprek kwam woensdagavond. "Dankzij de druk van alle stakers was Albert Heijn uiteindelijk bereid onze eisen om weer aan tafel te komen in te willigen", zegt Van Riezen. "Ik verwacht dat we er wat de overige punten betreft straks snel uit zijn."

De partijen gaan maandag waarschijnlijk weer met elkaar in gesprek.

De impact van de stakingen bij de distributiecentra, die vorige week zondag begonnen, werden steeds zichtbaarder in de supermarkten van Albert Heijn. De groente- en fruitschappen en de broodrekken waren vaak veel leger dan normaal. Ook kwam het voor dat mensen langer houdbare producten misliepen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.