Terug

Volg Hart van Nederland

Werkgevers helpen personeel crisistijd door: één op de drie geeft extra steun

nieuws

12 dec 2022, 07:46

Een op de drie werkgevers geeft extra steun aan hun werknemers. Vaak gaat het om een extra premie. Dat meldt werkgeversvereniging AWVN op basis van onderzoek onder 170 bedrijven. Ook geven veel werkgevers aan van plan te zijn dit (nogmaals) te gaan doen, niet alleen met een eenmalige uitkering.

Werkgevers schatten in dat een kwart van de werknemers kampt met financiële problemen, als gevolg van hogere kosten voor levensonderhoud. Van de werkgevers die hun personeel extra ondersteunen geeft 40 procent een eenmalige uitkering, in de helft van de gevallen van 500 euro of meer.

Hoe helpen?

Naast een financiële tegemoetkoming bieden bedrijven ook budgetcoaches aan, naast een hogere reiskostenvergoeding of een loonsverhoging. Ook kan personeel ervoor kiezen om meer uren te werken of vakantiedagen eerder te laten uitbetalen. Daarnaast zijn er werkgevers die werknemers op andere manieren willen helpen, met bijvoorbeeld een bijdrage voor het verduurzamen van hun huis of een leasefiets om de hoge brandstofprijzen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.