Terug

Volg Hart van Nederland

Vuurwerkverkoop na drie jaar weer van start, maar afsteken mag pas zaterdag

nieuws

29 dec 2022, 06:56

Consumenten kunnen vanaf donderdag voor het eerst sinds drie jaar weer vuurwerk kopen. De afgelopen twee jaarwisselingen gold een verbod vanwege de coronapandemie. De verkoop duurt drie dagen. Sinds half november waren de webwinkels al geopend waar vuurwerk besteld kon worden.

Voor het vuurwerk, categorie F2, dat op 29, 30 en 31 december wordt verkocht of afgehaald, geldt een minimumleeftijd van zestien jaar. Huishoudens mogen niet meer dan 25 kilo hebben. Het gaat alleen om siervuurwerk omdat sinds 2020 een verbod geldt op knalvuurwerk. Verkopers zijn verplicht om klanten gratis veiligheidsbrillen en aansteeklonten mee te geven bij hun bestelling.

Vuurwerkverbod

Het afsteken van vuurwerk mag tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. In zeker tien gemeenten geldt met oud en nieuw een verbod. Onder meer in Amsterdam, Rotterdam, Schiedam, Nijmegen en Apeldoorn mag geen vuurwerk afgestoken worden.

De vuurwerkbranche verwacht dat er zo'n 85 miljoen euro aan legaal vuurwerk verkocht gaat worden. Dat is ruim 10 procent meer dan de 77 miljoen euro in 2019. Vuurwerkverkopers hadden het aantal bestellingen in de voorverkoop al flink zien stijgen. Volgens Stichting Vuurwerkdealers Nederlands Consumentenvuurwerk (SVNC) ging het om anderhalf tot twee keer zoveel bestellingen in vergelijking met dezelfde periode in 2019.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.