Terug

Volg Hart van Nederland

'Vliegen wordt een stuk duurder door nieuwe Europese milieumaatregelen'

nieuws

11 jan 2023, 06:46

Voor een paar tientjes naar de Spaanse kust of een goedkoop retourtje naar Praag, goedkoop vliegen binnen Europa wordt binnenkort een stuk duurder. Volgens onderzoek van ABN Amro zullen tickets tussen 20 en 50 euro duurder worden.

De luchtvaartmaatschappijen waarschuwden al eerder voor de prijsstijgingen die eraan zaten te komen als gevolg van ingrijpende milieumaatregelen die in december werden aangekondigd. De Europese Unie besloot dat het aantal uitstootcertificaten (ETS) naar beneden gaat. Bovendien moeten luchtvaartmaatschappijen binnen de eurozone meer voor de certificaten gaan betalen.

De nieuwe regels moeten het speelveld tussen auto, bus, trein en vliegtuig gelijker maken. Door vliegtickets iets duurder te maken zouden mensen sneller moeten kiezen voor de trein of bus voor bestemmingen die relatief in de buurt liggen.

Aantal vluchten blijft naar verwachting wel toenemen

"De vraag naar vluchten neemt naar verwachting toe, terwijl het aantal uitstootcertificaten af zal nemen. De prijs gaat bij minder aanbod omhoog en tegelijkertijd wordt het aantal gratis certificaten verminderd. Uitgaande van de huidige situatie zorgt dit voor een opslag van 20 tot 50 euro per ticket. De vliegreis Schiphol-Barcelona wordt bijvoorbeeld 47 euro duurder", zegt toerisme-econoom Stef Driessen van ABN Amro tegen De Telegraaf.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.