Terug

Volg Hart van Nederland

Slecht nieuws voor Formule 1-fans: Viaplay verhoogt de abonnementsprijs

nieuws

24 jan 2023, 17:51

Slecht nieuws voor sportliefhebbers met een Viaplay-abonnement. De streamingsdienst, die onder meer de Formule 1 en wedstrijden in de Premier League uitzendt, gaat de abonnementsprijs binnenkort verhogen.

Dat bevestigen woordvoerders van KPN en Ziggo dinsdag aan Hart van Nederland na berichtgeving van RTL Nieuws. Nu betalen Viaplay-klanten nog 13,99 euro per maand voor hun abonnement, maar vanaf 1 maart wordt dat 15,99 euro per maand. Twee euro per maand meer dus.

Volgens een woordvoerder van KPN betalen klanten die vóór 1 maart via de provider een abonnement hebben afgenomen nog tot 1 juli de huidige maandprijs van 13,99 euro. Daarna gaat ook voor hen de abonnementsprijs omhoog. Ziggo-klanten hebben minder geluk: die provider gooit op 1 maart al de prijs omhoog, zowel voor nieuwe als bestaande abonnees.

Geen commentaar

Viaplay wil zelf nog niet reageren op de in de lucht hangende prijsverhoging. "We kunnen hier momenteel geen commentaar op geven, maar als we nieuwe informatie hebben, laten we het aan onze klanten weten", stelt het bedrijf tegenover RTL Nieuws.

Viaplay werd vorig jaar op 1 maart gelanceerd in Nederland. Sindsdien zorgde de streamingdienst regelmatig voor ergernis en frustratie bij haar klanten. Zo klaagden kijkers over haperingen, slechte schakelingen of beelden die minuten achter lopen. In oktober maakte de dienst bekend ruim 1 miljoen Nederlandse abonnees te hebben.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.