Terug

Volg Hart van Nederland

Miljardendeal rond: Twitter akkoord met overnamebod Elon Musk

Miljardendeal rond: Twitter akkoord met overnamebod Elon Musk

nieuws

25 apr 2022, 21:41

Twitter is akkoord met de overname van het socialemediabedrijf door Tesla-topman Elon Musk. De rijkste man op aarde telt alles bij elkaar zo'n 44 miljard dollar neer om de onderneming van de beurs te halen. Omgerekend gaat het om ongeveer 41 miljard euro.

De huidige aandeelhouders krijgen 54,20 dollar per aandeel voor hun stukken. Dat is evenveel als het voorstel dat Musk eerder deze maand al aankondigde. Toen ontbrak de instemming van Twitter zelf alleen nog. De directie van het bedrijf wilde het ongevraagde bod eerst zorgvuldig bestuderen. Om tijd te rekken werd zelfs een soort beschermingsconstructie opgetuigd.

Unanieme goedkeuring

Musk gaf eerder aan zelf ook te twijfelen of zijn overnamepoging wel zou slagen. Later werd duidelijk dat de zakenman, die voor zijn overnamebod al ruim 9 procent van Twitter in handen had, al andere investeerders was gaan polsen om mee te doen met zijn plannen. Uiteindelijk lukte het Musk alsnog om de unanieme goedkeuring te krijgen van het bestuur van Twitter.

Toezichthouders zullen komende tijd waarschijnlijk nog wel naar de deal gaan kijken. Het is de bedoeling dat de overname voor het einde van het jaar afgerond kan worden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.