Terug

Volg Hart van Nederland

Tupperware stopt in Nederland, Margriet is er kapot van: 'Je Tupperhart is kapot...'

nieuws

1 mrt 2021, 21:25

Een emotionele dag voor Margriet de Kok uit het Zeeuwse Kapelle. Ze is Tupperwareverkoopster van het eerste uur en moet ermee leren leven dat Tupperware Nederland op zal houden te bestaan. En veel tijd om eraan te wennen kreeg ze niet: vrijdag kwam het telefoontje, vandaag is het al zover.

Klokslag middernacht zal het plastic bakjes-bedrijf in ons land stoppen. Een onbegrijpelijke beslissing, aldus Margriet. Ze heeft zelfs een brief geschreven aan het Ministerie van Economische Zaken met een vraag om hulp.

Familie

Margriet kon het niet geloven toen 'het telefoontje' kwam: "Ik en mijn collega's hebben er de nodige traantjes om gelaten. Ik doe dit al sinds 2018, het is gewoon mijn familie." Zo voelt het voor haar ook echt: "Iedereen is er voor elkaar. En je leert er ook nog eens veel, bij de opleidingen tot verkoper."

Maar waarom moet de Nederlandse afdeling van het bedrijf dan ineens sluiten? Ze heeft wel een vermoeden, al valt het niet hard te maken. "Tupperware Nederland kan hier echt niks aan doen. Dit komt echt vanuit Orlando, het hoofdkantoor. Ik weet niet precies waarom ze onze tak hebben gesloten, maar ik denk dat het komt omdat het Amerikanen zijn, ze kijken alleen maar naar de cijfers."

En dat die niet goed zijn, is volgens Margriet klinkklare onzin: "dat is echt onzin, vorig jaar hebben we dik geplust! En dat tijdens de crisis!"

Eindsprint

Vandaag kan iedereen nog bestellen, voor middernacht. Daarna is het over, de stekker eruit. Dat het merk nog steeds populair is merkt Margriet nu heel goed: "Ik heb afgelopen weekend en vandaag nog voor 10.000 euro aan bestellingen binnen gekregen."

Het was dan ook flink aanpoten, en ze zal er de komende tijd ook nog wel flink druk mee zijn: "Dit weekend hebben mijn gezin en ik met man en macht gewerkt om alles te verwerken, klaar te leggen en uit te leveren. Dus dat is nog een meevaller. Maar zoals mijn collega's op de Tupperwarefacebookgroep al zeiden: 'je Tupperhart is kapot...'"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.