Terug

Volg Hart van Nederland

Supermarkten maken nog steeds veel fouten op kassabonnen

nieuws

25 apr 2023, 10:29

Er worden nog steeds veel fouten gemaakt op kassabonnen van de Albert Heijn, Jumbo en Plus. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van de Consumentenbond. Eén op de zes gekochte aanbiedingen aan de kassa, blijkt nog steeds niet te kloppen.

Nadat er vorig jaar voor het derde jaar op rij fouten in de prijzen, beloofden de drie supermarktketens beterschap. Maar nog steeds blijven de prijzen in het schap en aan de kassa dus vaak verschillen. Het gaat hierbij vaak om producten uit de kartonnen actievakken, de kopstellingen van de gangpaden en aanbiedingen op de groenteafdeling.

De Consumentenbond controleerde 240 willekeurige aanbiedingen bij 8 verschillende filialen per supermarktketen. Bij de Jumbo kwam 20 procent van de prijs op de schappen niet overeen met de prijs op de bon, bij Plus 15 procent en bij Albert Heijn 13 procent.

Hogere prijzen

De Consumentenbond heeft geëist dat de supermarkten dit probleem voor 30 juni 2023 oplossen. Daarnaast stellen ze de ketens aansprakelijk voor de schade van consumenten door de foute en vaak hogere prijzen in een tijd van inflatie. De Consumentenbond geeft aan eventueel juridische stappen te overwegen als dat nodig is.

Geld terug

Jumbo-klanten krijgen het product gratis als er wordt geconstateerd dat kassaprijzen afwijken van het schap. Albert Heijn doet nu dezelfde belofte. "De supermarkten schuiven daarmee de verantwoordelijkheid alleen maar af op hun klanten", stelt Sandra Molenaar, directeur Consumentbond. "Die moeten de bon altijd controleren en bij fouten zelf actie ondernemen. Consumenten moeten er gewoon vanuit kunnen gaan dat hun kassabon altijd klopt."

Bij Meldpunt Eerlijk kunnen consumenten melding maken van supermarkten waar de kassabon niet klopt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.