Terug

Volg Hart van Nederland

Strandhuisjes steeds populairder én duurder: 'Uitzicht is onbetaalbaar'

Strandhuisjes steeds populairder én duurder: 'Uitzicht is onbetaalbaar'

nieuws

13 apr 2022, 23:14

Een houten hokje waar je je kont niet kunt keren en waar je alleen maar lopend kunt komen. En toch wordt er meer dan een ton voor neergeteld. Strandhuisjes zijn razendpopulair, maar voor de gewone man inmiddels eigenlijk niet meer te betalen.

In de laatste twee jaar zijn de prijzen landelijk met maar liefst 30 procent gestegen, vertelt makelaar Nathan Ultee aan Hart van Nederland. Volgens hem zijn de strandhuisjes in Hoek van Holland het duurst, gevolgd door IJmuiden. Hij weet ook dat de wachtlijsten in Wijk aan Zee op dit moment zo lang zijn "dat je je haast niet eens meer kan inschrijven".

'Onbetaalbaar uitzicht'

Een van de gewildste plekken is dus IJmuiden. Daar heeft Frans Bierman al veertig jaar een huisje aan het 'Het Kleine Strand'. Sindsdien komt hij ieder seizoen om te genieten van het strand. Destijds legde Bierman 4.700 gulden voor het houten hokje neer. Nu is de vraagprijs voor een soortgelijk huisje zo'n 80.000 tot 100.000 euro.

Genoeg potentiële kapers op de kust, maar de eigenaar voor geen enkel bedrag zijn strandhuisje verkopen. "Ik blijf hier zitten totdat ik niet meer kan. Dit is voor mij rijkdom. Het uitzicht is onbetaalbaar." En Bierman is zeker niet de enige met dezelfde mening. "Er is wel eens geld geboden, maar mijne is niet te koop!", roept een buurman.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.