Terug

Volg Hart van Nederland

Steeds meer seksclubs sluiten deuren: 'Het illegale systeem werkt als een tierelier'

Steeds meer seksclubs sluiten deuren: 'Het illegale systeem werkt als een tierelier'

Milieu en Gezondheid

2 juli 2022, 23:28

Seksclubs kampen met personeelstekorten en dat zorgt ervoor dat velen hun deuren sluiten. Veel sekswerkers stromen massaal de legale prostitutie uit de illegaliteit in. "De laatste jaren werd het steeds lastiger om een club in de legale branche te runnen."

Eén van de clubs die het voor gezien houdt is Club Diana in het Brabantse Zundert. De seksclub bestaat al bijna 45 jaar, maar sluit over twee weken haar deuren. "Leuk is anders. We hebben natuurlijk jarenlang met veel liefde en passie aan gewerkt. Door alle regels wordt het voor de dames te makkelijk wordt gemaakt om illegaal te werken", vertelt Jan Siemons, een van de eigenaren.

Ook André van Dorst, directeur van de Vereniging van Exploitanten Relaxbedrijven, ziet deze trend. "Het probleem is natuurlijk dat dit op termijn tot uitbuiting en chantage gaat leiden. Het illegale systeem werkt als een tierelier, want de behoeftes van de klanten moeten wel voorzien worden. Alle veilige werkplekken gaan daardoor weg."

Coronasteun

Sekswerkers zijn hard getroffen in de coronaperiode omdat zij niet mochten werken en weinig coronasteun kregen. Van Dorst zegt dat het logisch is dat ze de illegaliteit opzoeken. "De vrouwen die in de clubs en in de bedrijven werkten, konden tijdens de coronaperiode op een houtje bijten."

Wat de toekomst Jan Siemons en zijn broer gaat brengen weet hij nog niet. "Eerst laten we dit nieuws even landen. Na zo'n lange tijd stoppen, dat is toch een ding. Maar als er geen voedingsbodem voor is, moet je gaan. Dat hoort bij het ondernemen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.