Terug

Volg Hart van Nederland

STAP-budget vanaf vrijdag 17 maart weer aan te vragen, ruim twee weken later dan gepland

STAP-budget vanaf vrijdag 17 maart weer aan te vragen, ruim twee weken later dan gepland

nieuws

3 mrt 2023, 18:32

Als alles goed gaat, kunnen mensen vanaf vrijdag 17 maart weer aanspraak maken op het STAP-budget, zo laat uitvoeringsinstantie UWV weten. Dit is ruim twee weken later dan origineel gepland.

Een technische storing en de grote hoeveelheid mensen die wilden inloggen, zorgden afgelopen dinsdag voor overbelasting op de website waardoor deze eruit lag. Volgens het UWV stonden een uur voor de opening van het loket ongeveer 300.000 mensen in de wachtrij om het scholingsbudget van 1000 euro aan te vragen.

Ook was er een storing door een technische update. De uitvoeringsinstantie weet inmiddels wat het probleem is en werkt nu aan een oplossing. Het is de bedoeling dat het loket op de 17de om 10.00 uur 's ochtends weer opengaat.

Het UWV biedt nogmaals zijn excuses aan voor de chaos van afgelopen dinsdag. "We hebben ontzettend veel burgers en opleiders moeten teleurstellen", zegt STAP-manager Ronald van Zijp. "Dat spijt ons enorm." Volgens hem werd het "al vrij snel" duidelijk dat een oplossing niet op korte termijn zou lukken.

Het is niet de eerste keer dat het aanmelden bemoeilijkt wordt door het UWV. Vorig jaar vertoonde het online portaal van het UWV soortgelijke kuren.

Wat is het STAP-budget?

Werkenden en werkzoekenden vanaf 18 jaar tot aan de AOW-leeftijd kunnen een STAP-budget van maximaal 1000 euro per jaar aanvragen voor scholing en loopbaanontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Met het geld uit het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen.

Voor het STAP-budget is voor 2023 totaal een budget van 200 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het UWV meldt op hun website dat dit budget verdeeld is over 5 aanvraagperiodes. Hiermee kunnen ruim 200.000 mensen scholing volgen. 

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.