Terug

Volg Hart van Nederland

Stakingen bij Arriva in het noorden en oosten van Nederland

Stakingen bij Arriva in het noorden en oosten van Nederland

nieuws

31 jan 2023, 21:03

Een deel van de medewerkers in het streekvervoer van vervoerder Arriva zal donderdag gaan staken, zo meldt de vakbond VVMC. De staking richt zich op het multimodale streekvervoer en treft ongeveer 1300 werknemers, voornamelijk treinpersoneel. Het personeel dat werkt vanuit Leeuwarden, Emmen, Mariënberg en Zwolle zal het werk neerleggen, aldus de VVMC. Deze staking zal mogelijk invloed hebben op het overige vervoer in de noordelijke en oostelijke provincies.

Een andere groep werknemers in het streekvervoer, vooral buschauffeurs, zullen volgende week vijf dagen staken. Deze staking richt zich op de grotere streekvervoer-cao en zal ongeveer 13.000 mensen treffen.

Strijden voor meer loon en minder werkdruk

"Bij beide cao’s gaat het om dezelfde problemen, mensen kunnen door de hoge inflatie amper meer rondkomen en door personeelstekort en hoog ziekteverzuim is de werkdruk torenhoog. Daar moet snel wat aan gedaan worden", zegt FNV-bestuurder Edwin Kuiper.

De werkgeversorganisatie VWOV meldt dat het laatste bod voor de grote streekvervoer-cao niet meer geldt, maar er zijn volgens VWOV-voorzitter Fred Kagie wel medewerkers die het voorstel van de werkgevers steunen.

Twee weken geleden werd er ook al twee dagen gestaakt in het streekvervoer voor een beter cao:

Streekvervoer in hele land twee dagen plat door grote staking
1:39
Streekvervoer in hele land twee dagen plat door grote staking

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.