Terug

Volg Hart van Nederland

Slecht nieuws voor vakantiegangers: na Transavia schrapt ook KLM vluchten

Slecht nieuws voor vakantiegangers: na Transavia schrapt ook KLM vluchten

nieuws

11 mei 2023, 08:04

Weer slecht nieuws voor vakantiegangers: na Transavia gaat ook KLM vluchten schrappen deze zomer. Het gaat om een aantal vluchten binnen Europa. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving in De Telegraaf. De vluchten worden geschrapt, omdat er technische problemen zijn met een aantal vliegtuigen.

Hoewel er dus een aantal vluchten worden gecanceld, denkt de luchtvaartmaatschappij dat ze nog genoeg tijd heeft om alle passagiers om te boeken. De geschrapte vluchten van het onderdeel dat alleen binnen Europa vliegt zouden namelijk pas over enkele maanden worden uitgevoerd.

Afgelopen tijd moest KLM-dochter Transavia ook al herhaaldelijk vluchten schrappen:

Die budgetmaatschappij had last van pech met een aantal vliegtuigen. Bovendien zijn er weinig onderdelen beschikbaar waardoor enkele vliegtuigen langer aan de kant blijven voor gepland onderhoud.

Oplossingen

KLM stelt dat de technische problemen er niet voor zorgen dat de veiligheid in gevaar is. Maar de nieuwe toestellen kunnen niet volledig worden ingezet. Om de problemen op te vangen worden oudere Embraer-toestellen langer geleaset. Ook gaat KLM voor sommige vluchten een zogeheten ‘wet lease’ aan. Daarbij wordt de vlucht uitgevoerd door de leasemaatschappij met eigen piloten en bemanning.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.