Terug

Volg Hart van Nederland

Slecht nieuws voor de portemonnee: opnieuw prijsverhogingen in supermarkt op komst

nieuws

31 okt 2022, 21:31

De gifbeker van 2022 is nog niet leeg. Consumenten moeten namelijk opnieuw vrezen voor fors duurdere boodschappen. Volgens supermarktdirecteuren willen producenten hun prijzen regelmatig met meer dan 10 procent verhogen, schrijft Het Financieele Dagblad. En dat terwijl steeds meer mensen al niet rond kunnen komen en afhankelijk zijn van de Voedselbank.

"In heel veel productcategorieën krijgen we dubbelcijferige prijsverhogingen voorgesteld", zegt Vomar-directeur Aart van Haren. Andere supermarktdirecteuren bevestigen dat beeld. "We zien dubbele cijfers bij alle producten waar bijvoorbeeld granen en suikers in zitten", zegt Joris Beckers, medeoprichter van bezorgsupermarkt Picnic.

Doorbereken aan klant

"Supermarkten hebben geprobeerd de prijsstijgingen te verzachten voor hun klanten, deels ten koste van de eigen marge", laat Rabobank-econoom Sebastiaan Schreijen weten aan de krant. "Daar is de rek nu wel uit. Als de leveranciers hun zin krijgen, moeten supermarkten dus een groot deel doorberekenen aan de consument."

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.