Terug

Volg Hart van Nederland

Schiphol verwacht dinsdag 'beter beheersbare dag' dan maandag

Schiphol verwacht dinsdag 'beter beheersbare dag' dan maandag

nieuws

13 sep 2022, 06:42

Luchthaven Schiphol zegt voor dinsdag een drukke maar "beter beheersbare dag" te verwachten dan maandag. Daarbij houdt de luchthaven de doorstroming en wachttijden van reizigers nauwlettend in de gaten, laat een woordvoerder weten. Maandag ontstonden er lange rijen door personeelstekort bij de beveiliging.

De luchthaven blijft reizigers adviseren niet meer dan vier uur voor vertrek aanwezig te zijn. Door de drukte op de luchthaven misten veel reizigers hun vlucht. De wachttijden voor reizigers liepen op tot wel twee of drie uur. Schiphol liet al weten dit "ontzettend vervelend" te vinden voor reizigers.

Vluchten schrappen

Om de drukte het hoofd te bieden riep de luchthaven luchtvaartmaatschappijen ook op om maandag vluchten te schrappen. Transavia en KLM annuleerden daarop enkele vluchten. Corendon en TUI gaven aan dat niet te doen.

Vluchten van easyJet gingen wel door. Daaronder vielen ook twee vluchten naar de Britse stad Liverpool, waar Ajax dinsdag in de Champions League speelt tegen Liverpool. Supporters van de club zitten ook op de vluchten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.