Terug

Volg Hart van Nederland

Schiphol schrapt zomervluchten: honderdduizenden vakantiegangers gedupeerd

Schiphol schrapt zomervluchten: honderdduizenden vakantiegangers gedupeerd

nieuws

16 juni 2022, 08:13

Schiphol gaat in de zomervakantie definitief vluchten schrappen vanwege het personeelstekort. Enkele honderdduizenden vakantiegangers zullen daardoor hun vlucht moeten omboeken of worden teleurgesteld. Donderdag maakt de luchthaven bekend om hoeveel vluchten het gaat. Dat melden meerdere bronnen uit Den Haag en de reis- en luchtvaartsector aan De Telegraaf.

Het schrappen van vluchten hing al weken in de lucht vanwege het aanhoudende personeelstekort op Schiphol, vooral bij de controle van de handbagage. Luchtvaartmaatschappijen waren daarom gevraagd om vrijwillig vluchten te annuleren, maar geen enkele maatschappij wilde dat. Daarom voelt de luchthaven zich genoodzaakt zelf het mes te zetten in het aantal zomervluchten.

Losse tickets

Uit een interne brief van de ANVR aan haar leden blijkt dat het vooral gaat om vluchten die gepland staan tussen half juli en half augustus. Om welke vluchten het precies gaat, is nog niet bekend. Dat hangt af van de luchtvaartmaatschappij en het soort reis. Een vakantieganger met een pakketreis is namelijk lastiger om te boeken dan een passagier met een los ticket voor een vlucht naar een bestemming waar dagelijks op wordt gevlogen.

In totaal zouden enkele honderdduizenden reizigers worden gedupeerd. "De luchtvaartmaatschappijen hebben al belteams klaarstaan, die de komende dagen reizigers moeten omboeken of annuleren. Het is een drama", zegt een ingewijde tegen de krant.

Rekensom nog niet af

Een woordvoerder van Schiphol wijst erop dat in het eerder gepresenteerde actieplan over de zomerdrukte al gerept werd over het annuleren van vluchten en dat er nog altijd wordt overlegd met luchtvaartmaatschappijen. Volgens de zegsman is de rekensom nog niet af, maar volgt er snel duidelijkheid. De verwachting is dat Schiphol vrijdag de uitwerking van de plannen officieel presenteert. Mogelijk dat in de loop van donderdag al meer bekend wordt.

Heb jij hier zelf ook mee te maken en wil je je verhaal met Hart van Nederland delen? Stuur de redactie een bericht via WhatsApp op 06 - 29 52 41 96 of bel 020 - 800 77 77.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.