Terug

Volg Hart van Nederland

Rabobank laat de CO2-uitstoot van je uitgaven zien in app

Rabobank laat de CO2-uitstoot van je uitgaven zien in app

nieuws

22 apr 2022, 09:43

Rabobank heeft een nieuwe manier bedacht om het bewustzijn van klanten rondom klimaatverandering te vergroten. Vanaf vrijdag kunnen duizend klanten met een Rabo-betaalrekening in de app van de bank zien hoeveel CO2-uitstoot door hun gedane uitgaven precies veroorzaken.

Rabobank is naar eigen zeggen de eerste Nederlandse bank die de CO2-uitstoot op deze manier inzichtelijk maakt op basis van iemands betalingen. Het is de bedoeling dat de nieuwe toepassing na de zomer door alle particulieren klanten van het concern kan worden gebruikt.

Betalingen die je doet worden door de app over verschillende bestedingscategorieën verdeeld, zoals boodschappen, vervoer, kleding en vakantie. "We weten natuurlijk niet precies wat iemand in de supermarkt koopt, dus de CO2-uitstoot die je ziet is een inschatting" legt Fadoua Ajjaji uit. Zij gaat bij Rabobank over de nieuwe functie. "Wel kunnen klanten in de app aangeven of ze vlees eten en of ze een auto hebben, zodat de berekening nauwkeuriger wordt."

ANP / Beeld: Rabobank

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.