Terug

Volg Hart van Nederland

Dit is waarom je geen PostNL-briefje meer in de brievenbus vindt

Dit is waarom je geen PostNL-briefje meer in de brievenbus vindt

nieuws

11 feb 2021, 19:47

Is je pakketje bij de buren afgeleverd maar heb je geen niet-thuisbriefje in de bus gekregen? Dat kan kloppen: PostNL is deze week namelijk begonnen met een proef met digitale meldingen.

De pilot loopt sinds afgelopen maandag bij het bezorgen van pakketten in gebieden rond de sorteercentra in Nieuwegein, Waddinxveen en Den Hoorn. PostNL denkt dat de papieren niet-thuisbriefjes die bezorgers nu achterlaten in veel gevallen overbodig zijn.

Mensen in de proefgebieden zijn vooraf geïnformeerd over de pilot. Zij krijgen als ze niet thuis zijn een e-mail of een melding in de PostNL-app. Pakketontvangers die het postbedrijf niet digitaal kan bereiken krijgen nog wel het bekende briefje in de brievenbus.

'Minder tijd en minder papier'

Het voordeel van de nieuwe digitale methode is volgens PostNL dat informatie over waar het pakket is gebleven op deze manier actueler is. Ook scheelt het de bezorger tijd en wordt er papier bespaard.

Eind maart wordt bekeken of de digitalisering daadwerkelijk efficiënter is. Of straks in heel Nederland de vertrouwde briefjes in de bus zullen verdwijnen kan PostNL nu nog niet zeggen. Het postbedrijf zal daarvoor eerst de pilot moeten evalueren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.