Terug

Volg Hart van Nederland

Prijs boodschappen stijgt enorm, net zoals het miljoenensalaris van topman Ahold

Prijs boodschappen stijgt enorm, net zoals het miljoenensalaris van topman Ahold

nieuws

1 mrt 2023, 16:02

De hoge winst van supermarktconcern Ahold Delhaize wordt ook opgemerkt in de toplaag van het bedrijf achter onder andere Albert Heijn en Bol.com. Zo zag topman Frans Muller zijn salaris vorig jaar met acht ton stijgen tot meer dan 6,5 miljoen euro. Dat valt te lezen in het jaarverslag van het bedrijf.

Het loon van de topbestuurders bij Ahold Delhaize is opgebouwd uit een basissalaris dat voor Muller vrijwel gelijk is gebleven. Verder gaat het om bonussen die deels in geld en deels in aandelen worden uitgekeerd, naast pensioen en overige uitbetalingen. Met name deze beloningen stegen het afgelopen jaar in waarde.

Sinds de oorlog in Oekraïne kampen Nederlanders met grote prijsstijgingen, die we ook terugzien in de supermarkten. Afgelopen januari stegen de prijzen van levensmiddelen gemiddeld met 14,5 procent, in december vorig jaar was dit nog 14 procent, meldt het CBS.

Maar sommige producten zijn vorig jaar nog veel meer in prijs gestegen. Zo is olie, toiletpapier en pasta 30 procent duurder geworden. Ook de prijs voor vlees, boter en koffie is flink gestegen, 27 procent, 26 procent en 21 procent respectievelijk.

Door de dure boodschappen, zoeken we massaal naar goedkopere alternatieven:

Boodschappen blijven maar duurder worden
1:01
Boodschappen blijven maar duurder worden

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.