Terug

Volg Hart van Nederland

PostNL schrapt enkele honderden banen om kosten te besparen

PostNL schrapt enkele honderden banen om kosten te besparen

nieuws

27 feb 2023, 06:19

PostNL is van plan om in 2023 200 tot 300 voltijdsbanen (fte) te schrappen, meldt het postbedrijf in de nacht van zondag op maandag. Ook neemt het bedrijf andere maatregelen om kosten te besparen.

"Het jaar 2022 werd een jaar waarin we moesten navigeren in snel veranderende en turbulente omstandigheden. De wereldwijde macro-economische en geopolitieke omstandigheden waren extreem lastig, met recordhoge inflatie en een consumentenvertrouwen dat een absoluut dieptepunt bereikte. Dat werkte door in onze resultaten", verklaart CEO Herna Verhagen.

Afdeling Pakketten

"De uitdagende omstandigheden houden naar verwachting aan in 2023. Het is daarom cruciaal dat we blijven investeren in het versterken van ons fundament en het verstevigen van onze positie in een dynamische en zeer competitieve markt".

In totaal gaat het om kostenbesparingen van 20 miljoen euro in 2023, meldt PostNL. De bezuinigingen treffen vooral de afdeling Pakketten. In 2024 moet nog eens 25 miljoen euro bespaard worden en vanaf 2025 jaarlijks 30 miljoen euro.

De 80-jarige Daan Kikkert uit Huizen is al zestig jaar postbode. Om zijn lange dienstverband bij PostNL te vieren, hebben honderden mensen hem een kaartje gestuurd:

Daan (80) werkt al zestig jaar als postbode: honderden kaartjes om hem te feliciteren
2:19
Daan (80) werkt al zestig jaar als postbode: honderden kaartjes om hem te feliciteren

Online winkelen

PostNL maakt maandag de resultaten over het afgelopen jaar bekend. In het derde kwartaal leed het bedrijf nog een verlies. Door de hoge inflatie werd er minder online gewinkeld en dat raakte de pakketbezorging. PostNL zei eerder vanwege de feestdagen wel op een sterk vierde kwartaal te rekenen.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.