Terug

Volg Hart van Nederland

Philips schrapt 1100 banen in Nederland, tweede ontslagronde op drie maanden tijd

Philips schrapt 1100 banen in Nederland, tweede ontslagronde op drie maanden tijd

nieuws

30 jan 2023, 07:19

Philips gaat de komende twee jaar 1100 banen schrappen in Nederland. Het is de tweede ontslagronde in drie maanden tijd. Vorig jaar oktober verdwenen er al 800 banen in Nederland.

De ontslagen zijn onderdeel van een reorganisatie, waardoor het bedrijf beter moet gaan presteren. Vorig jaar leed het bedrijf een verlies van 1,6 miljard euro.

In Nederland zullen vooral werknemers in Eindhoven, Best en Amsterdam hun werk verliezen. In de hoofdstad staat het hoofdkantoor bij het Amstelstation, maar daar gaat Philips weg. Het bedrijf zit vanaf 2025 aan de Zuidas.

Het medische bedrijf maakte de tweede ontslagronde bekend bij de publicatie van de jaarcijfers. De ontslagen in Nederland zijn onderdeel van een veel grotere ontslagronde: wereldwijd verdwijnen de komende twee jaar 6000 banen. Die komen bovenop de 4000 banen die vorig jaar al werden geschrapt.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.