Terug

Volg Hart van Nederland

Passagiers Corendon gestrand op Rotterdam Airport: 'We voelen ons opgelicht'

nieuws

25 juli 2022, 14:16

Op Rotterdam The Hague Airport weigerde een groep passagiers maandagochtend de luchthaven te verlaten na een lange vertraging van hun vlucht naar Turkije. Zo'n 170 passagiers zouden zondagavond met Corendon vertrekken naar Ankara, maar die vlucht is uitgesteld tot dinsdagochtend 10.00 uur.

Volgens een woordvoerder staan er ongeveer 150 passagiers te wachten op informatie voor een hotelkamer. De luchthaven adviseerde passagiers eerder om de luchthaven te verlaten. "We kunnen nu niks voor hem betekenen", zegt een woordvoerder van de luchthaven tegen Hart van Nederland. Corendon zou informatie moeten geven aan de passagiers over de reis, niet de luchthaven, maar passagiers kregen geen contact met Corendon.

Onduidelijkheid

Voor de getroffen passagiers is veel onduidelijk. "Er werd helemaal geen informatie gegeven", zegt een van de gedupeerden. "Er werd gezegd dat de vlucht was gecanceld. We moesten naar huis gaan. Uiteindelijk werd met moeite een hotel geregeld. Vandaag zouden we om 8u gaan. Die vlucht is ook gecanceld. We weten niet wat we moeten doen. Er zijn mensen met vakantiehuisjes, een bruiloft of uitvaart die daar niet naartoe kunnen gaan. We zitten hier hopeloos te wachten. Het is amateuristisch."

Grimmige sfeer

Maandagochtend werd de sfeer grimmig op het vliegveld, zegt een van de passagiers die een reclamebordje kapot maakte. "Mensen werden emotioneel. We voelen ons opgelicht. Ze zeiden dat alle hotelkamers vol waren. Toen wij zelf op Booking.nl keken en zagen dat er kamers vrij waren, konden ze iets regelen. Ik heb een reclamebordje van Corendon doormidden gescheurd om een statement te maken. Ik zeg: nooit meer Corendon."

Geluidsoverlast

Het vliegtuig zou zondagavond rond 21.00 uur vertrekken, maar dat ging niet door omdat het vliegtuig te laat was vertrokken van Ankara naar Rotterdam. Na 23.00 uur mogen passagierstoestellen niet landen op Rotterdam The Hague Airport wegens geluidsoverlast.

De Turkse tak van Corendon heeft in een reactie aan Hart van Nederland hun excuses aangeboden voor de situatie. Ze zeggen dat meerdere oorzaken voor deze samenloop van omstandigheden hebben geleid. Als compensatie krijgen de passagiers dinsdag gratis service aan boord.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.